قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

چراغ سبز اردوغان برای دیدار با رهبران طالبان

چراغ سبز اردوغان برای دیدار با رهبران طالبان رئیس جمهور ترکیه برای همکاری در تامین آرامش مردم افغانستان، رفاه هم‌تباران تُرک در این کشور و حفاظت از منافع ت اعلام آرکیهمادگی کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 19
کد خبر: ۹۹۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه تلویزیونی مشترکی که به طور مستقیم از کانال Kanal ۷, Ulke TV, ۲۴ TV, TVNET and TV ۳۶۰، پخش شد، گفت: صرف نظر از این که چه کسی روی کار آید، ماندن کنار افغانستان در روز‌های خوب و بد لازمه وفای به عهد و برادری است.

اردوغان در ادامه تاکید کرد: آماده هر گونه همکاری در زمینه تامین آرامش مردم افغانستان، رفاه هم‌تباران تُرک خود در این کشور و حفاظت از منافع کشورمان هستیم.

وی تصریح کرد: سربازان ما در افغانستان هرگز به عنوان نیروی جنگی خدمت نکرده‌اند. ما هرگز سربازان‌مان را به عنوان یک قدرت خارجی در آنجا ندیده‌ایم. حضور نظامی ترکیه در افغانستان باعث تقویت دولت جدید در عرصه بین‌المللی و تسهیل کار آن می‌شود.

اردوغان ضمن اشاره به اینکه پیش از این هم گفته بودیم که می‌توانیم با رهبران طالبان دیدار داشته باشیم امروز نیز بر همین عقیده هستیم، خاطرنشان کرد: از اظهارات معتدلانه رهبران طالبان استقبال می‌کنیم.

وی درباره وضعیت فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی در کابل، پایتخت افغانستان افزود: اکنون ما برنامه‌های خود را با توجه به واقعیت‌های جدیدی که در این زمینه ایجاد می‌شود، طراحی کرده و بر اساس آن مذاکرات‌مان ادامه دارد.

اردوغان تأکید کرد که اولویت ترکیه تامین صلح و امنیت ترک‌ها در افغانستان است و افزود که ۵۵۲ شهروند ترکیه تا کنون از این کشور خارج شده اند.

رهبر ترکیه گفت احتمال دارد تا آخر هفته با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفتگو کند.

در چارچوب توافق صلح بین فوریه و ۲۰۲۰ بین ایالات متحده و طالبان، امسال نیرو‌های بین المللی خروج خود از افغانستان را آغاز کردند. این توافقنامه موظف بود طالبان نیرو‌های خارجی را هدف قرار ندهند، اما در مورد اقدامات آن در قبال نیرو‌های امنیتی افغان هیچ پیش بینی نشده است. در حالی که مذاکرات با دولت در دوحه قطر ادامه داشت، طالبان حملات خود را از ماه ژوئن تشدید کرد و در یک ماه گذشته کنترل بسیاری از مراکز کشور را در دست گرفت.

طالبان روز یکشنبه کنترل پایتخت کابل را در دست گرفت و اشرف غنی، رئیس جمهور و دیگر مقامات کلیدی از کشور فرار کردند. اردوغان با تاکید بر اینکه ترکیه "تلاش بزرگی" برای افزایش اثربخشی در مبارزه با مهاجرت‌های غیرقانونی انجام می‌دهد، گفت: ما اقدامات متفاوتی را برای تقویت امنیت مرز‌های خود انجام داده ایم. وی گفت که دیوار مرزی در امتداد چهار استان ترکیه در مرز ایران - آگری، هکاری، ایگدیر و وان ساخته می‌شود.

رئیس جمهور ترکیه گفت که بخش‌هایی از دیوار در آگری و ایغدیر تکمیل شده است و کار در نیمه راه در هکاری است. وی افزود: "در حال حاضر، ۱۵۷ کیلومتر (۹۸ مایل) تکمیل شده است. ما تمام آن را به پایان خواهیم رساند. " اردوغان گفت این دیوار نه تنها برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی بلکه علیه تروریسم است./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار